Wat anderen vertellen


De magie van Reiki 1
Ingrijpende en persoonlijke gebeurtenissen, hebben veel bij me los gemaakt eind 2019. De meer rationele kant van me maakte plaats voor emoties en gevoelens waarvan ik niet meer wist dat ik ze had. Ik ontdek dat ik net als mijn dochter HSP ben, voel herkenning, puzzelstukjes vallen eindelijk op hun plaats. Het afpellen van laagjes is begonnen, de zoektocht naar mijn innerlijke zelf. Het Universum heeft dit alles zo voorbestemd, ik herinner me ook mijn levensles. Jij bent daarbij mijn mentor, geeft me onderweg steeds liefdevol de aanwijzingen die me verder helpen op deze weg. Heb een ongekend gevoel dat ik dit pad moet bewandelen en dat dit goed is. Heel bijzonder voor mij overigens, want normaal heb ik graag overal de controle over, gestructureerd als ik ben. Best een hele uitdaging dus, met vertrouwen laat ik alles komen zoals het komt, alles is daarbij goed zoals het is.

Vreugde en ontroering
Het is al weer ruim 3 weken geleden dat je mij en mijn dochter heb ingewijd in Reiki 1. Voelde me welkom en vertrouwd bij je Marouska. Er was ruimte voor oprechte en persoonlijke aandacht, heel comfortabel met aandacht voor gevoel en innerlijke behoeften. Bij het trekken van kaarten, pak ik heel intuïtief maar ook zelfverzekerd de kaart ‘Opening’. Deze kaart geeft herkenning, vertelt me dat er een geestelijke verbondenheid is met andere werelden en met mijn hogere zelf.

De manier waarop je de cursus geeft heb ik ervaren als heel ontspannen, natuurlijk en vanzelfsprekend. De cursus weet je op een mooie serene manier vorm te geven die past in de magie van de inwijdingsrituelen. Je geeft voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen, nieuwsgierig als ik ben, maar laat ook ruimte voor eigen interpretatie en verder onderzoek. Precies ook zoals ik je al langer ken, eerlijk, integer en oprecht, met aandacht en een natuurlijk inlevingsvermogen. Een warme persoonlijkheid, met het hart op de juiste plek. Dit alles voelt als een liefdevol welkom, voor mij zelfs als spiritueel om weer ‘thuis’ te zijn.

Als ik er zo aan terug denk dan keek ik eigenlijk al uit naar het bijzondere moment van inwijding door jou. De inwijding zelf was voor mij op momenten ook emotioneel en heel intens, misschien ook wel ontroerend en bevrijdend bedenk ik me nu. Wat me vooral heeft geraakt hoe jij er mee om ging, integer, liefdevol en oprecht. Je voelde precies aan wat ik op dat moment nodig had, dit heeft me echt geraakt. Zal dit gevoel van vreugde, liefdevol vertrouwen en dankbaarheid nooit meer loslaten. Het 2e dagdeel inmiddels ook afgerond met de bijzondere kaart ‘Aarde-Engel’ aan mij als voorbestemd. Een mooie boom-meditatie en het thema gronding, de magie van Reiki zelf ervaren door elkaar te behandelen. Sta open voor dit alles en laat deze liefdevolle Universele energie graag stromen. Hoop naast mezelf, uiteindelijk deze magie van Reiki ook met anderen te mogen delen.
Sluit af met een glimlach en liefde in mijn hart met een open blik naar de toekomst. Met vertrouwen wat Reiki mij nog gaat brengen in dit leven.

Dank je wel Marouska,

liefs Henk (Reiki 1, juli 2020)


Ik ben heel dankbaar dat je me de Reiki weer hebt teruggegeven. Echt een cadeau!!

Ellen Joziasse (Serie verdiepende Reiki workshops, winter 2019)


Ik ben Manon de Gier en ben bij Marouska op cursus geweest. Reiki 1. Dit was een inspirerende ervaring. Ik was samen met een mede cursist. Wij kende elkaar niet, maar de inschatting van Marouska dat het wel ging klikken was goed. Wij vulde elkaar mooi aan tijdens de cursus. De cursus was voor mij een waardevolle aanvulling in waar ik nu sta in mijn leven. Wat je kunt doen met Reiki zowel voor jezelf, dan wel voor de ander is bijzonder en voelde voor mij heel vertrouwd. Ik zat met veel vragen en daar heeft Marouska mij duidelijkheid en handvatten in gegeven om mee aan de slag te gaan. De manier waarop zij les geeft voelt fijn, vertrouwd, persoonlijk en professioneel. Ik kan het ieder aanraden.

Groetjes Manon 😊 (Reiki 1 januari 2019)


Hallo Marouska,

Na Reiki 1 en 2 bij jou gehaald te hebben, had ik in het begin niet door wat voor impact het had op mijzelf en welke kant ik op wou. Voor mij kwam er een moeilijke periode aan waarin ik mijzelf door middel van Reiki geven kon ontspannen en loslaten. Deze periode ben ik aan het afsluiten en merk nu dat ik met mijzelf in het hier en nu aan de slag kan en ook steeds meer voor mijzelf ga staan in wie ik ben en wat ik doe en daar ook trots op mag zijn. Daarom wil ik jou bij deze heel erg bedanken voor jouw liefdevolle manier van Reiki geven en zou ook met jou aankomend jaar voor Reiki 3 willen gaan.

Veel liefs en groetjes van Danïelle (Reikicursussen oktober 2017 en februari 2018)


Mijn eerste ervaring met Reiki

Dat kwam omdat mijn moeder me trakteerde en me meenam naar Marouska. Daar aangekomen werden we eerste getrakteerd op een lekker bakje koffie en ik merkte gelijk al dat het vertrouwd voelde. Marouska, een rustige lieve persoonlijkheid waar je je fijn bij voelt, erg belangrijk voor mij. Na een uitgebreide kennismaking begon Marouska uit te leggen wat Reiki inhoudt en wat we die dag gingen doen. Handig voor mij want ik ging er met open vizier in en wist niet wat te verwachten. Daarna zijn mijn moeder en ik in delen 'ingewijd', dat wil zeggen dat Marouska ons heeft behandeld; ons energiekanaal heeft vrij gemaakt om met Reiki te werken. Tussen de delen door hebben we een lekkere lunch gehad en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan en hebben we geleerd om Reiki zelf toe te passen. Echt heel bijzonder om de energie te ervaren het het ook toe te passen. Na een evaluatie en een diploma van Marouska zijn we voldaan huiswaarts gekeerd. Inmiddels een tijdje en een terugkomdag verder is Reiki niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik werk er dagelijks mee en voel me er heerlijk bij.

Marouska bedankt voor deze mooie ervaring en tot binnenkort voor Reiki 2

Erik Strikwerda (Reiki 1, mei 2018)


Na een aantal keren succesvol door Marouska te zijn behandeld besloot ik om bij haar de Reiki 1 cursus te gaan doen. Net als de behandelingen beviel dit ook erg goed. Marouska is een warme, betrokken, kundige en professionele vrouw die met alle rust en geduld afstemt op wat je als persoon en cursist nodig hebt. Na Reiki 1 daarom een tijdje later ook Reiki 2 gevolgd en ook daar heel tevreden over.

Monique Huls (Reikicursussen september 2017 en maart 2018)